Wykaz świeżych owoców i warzyw podlegających kontroli zgodnie z rozporządzeniem UE
L.p. |
Nazwa |
Symbol CN |
1. |
Pomidory świeże |
07020000 |
2. |
Cebula świeża |
07031019 |
3. |
Czosnek świeży |
07032000 |
4. |
Pory świeże |
07039000 |
5. |
Kalafiory świeże |
07041000 |
6. |
Kapusta brukselska świeża |
07042000 |
7. |
Kapusta włoska świeża |
07049010 |
8. |
Kapusta biała świeża |
07049010 |
9. |
Kapusta czerwona świeża |
07049010 |
10. |
Sałata świeża |
07051100 |
11. |
Endywie (razem z Radichio) |
07052100 |
12. |
Cykoria świeża |
07052100 |
13. |
Marchew świeża |
07061000 |
14. |
Ogórki świeże |
07070005 |
15. |
Fasola szparagowa świeża |
07082000 |
16. |
Groch w strąkach świeży |
07081000 |
17. |
Bakłażany świeże |
07093000 |
18. |
Cukinia świeża |
07099070 |
19. |
Karczochy |
07091000 |
20. |
Papryka świeża |
07096010 |
21. |
Selery naciowe świeże |
07094000 |
22. |
Szpinak świeży |
07097000 |
23. |
Szparagi świeże |
07092000 |
24. |
Pieczarki świeże |
07095100 |
25. |
Migdały |
080211 |
26. |
Orzechy laskowe (w łupinach) |
08022100 |
27. |
Orzechy włoskie (w łupinach) |
08023100 |
28. |
Awokado świeże |
08044000 |
29. |
Pomarańcze |
080510 |
30. |
Cytryny |
08055010 |
31. |
Klementynki |
08052010 |
32. |
Minrealsy i satsumas |
08052030 |
33. |
Mandarynki i wilkingi |
08052050 |
34. |
Tangeryny |
08052070 |
35. |
Winogrona świeże stołowe |
08061010 |
36. |
Arbuzy |
08071100 |
37. |
Melony |
08071900 |
38. |
Jabłka świeże |
080810 |
39. |
Gruszki świeże |
080820 |
40. |
Nektaryny |
08093010 |
41. |
Brzoskwinie |
08093090 |
42. |
Morele świeże |
08091000 |
43. |
Śliwki świeże |
08094005 |
44. |
Wiśnie świeże |
08092005 |
45. |
Czereśnie świeże |
08092095 |
46. |
Truskawki, poziomki świeże |
08101000 |
47. |
Kiwi świeże |
08105000 |
48. |
Banany (zielone do dojrzewania) |
08030011 |
Metadane - wyciąg z rejestru zmian
Akcja | Osoba | Data |
---|---|---|
Dodanie dokumentu: | Włodzimierz Iwan | 19-03-2008 11:38 |
Osoba, która wytworzyła informację lub odpowiada za treść informacji: | 19-03-2008 | |
Ostatnia aktualizacja: | Włodzimierz Iwan | 19-03-2008 11:40 |